Cum poate cineva să vă răsplătescă creaţiile
sau munca dacă nu puteţi face dovada că ele vă aparţin?

Fie că sunteţi advertiser, designer, proiectant, arhitect, scriitor, compozitor sau artist, dacă sunteţi autorul unei creaţii originale cu o valoare comercială sau culturală este obligatoriu să vă înregistraţi şi protejaţi munca pentru a avea dreptul de autor ce vă permite să o vindeţi, să o licenţiaţi sau să vă daţi acordul pentru utilizarea ei.

Sistemul de marcare electronică este sincronizat cu serverul aparţinând Ministerului Comunicaţiilor şi Tehnologiei Informaţiei (MCTI) prin referinţa naţională de timp “Ora Oficială a României“. Structura sistemului  este conformă standardul IETF- RFC 3161 accesibil prin protocolul HTTP iar calitatea furnizorului de marcare electronică este atestată prin certificare ISO/IEC 27001:2005 conform BSI (British Standards Institution).


 Pentru a vedea aceasta animatie, aveti nevoie sa instalati Flash Player. Faceti click aici pentru descarcare.

 
 
 
   
 


Sentinţe ale Înaltei Curţi de Casaţie
şi Justiţie:
- Copyright. Răspundere civilă contractuală
- Plata drepturi de autor - editare
- Copyright album fotografic
- Recunoaşterea drepturi de autor

Vânzarea

Dreptul de autor/copyright este o formă de proprietate intelectuală, deci ca și orice formă de proprietate poate fi cumpărat, vândut, transferat, moștenit, etc.

În calitate de proprietar decideți condițiile în care sunteți de acord cu transferul drepturilor dumneavoastră. Neapărat aceste condiții trebuie exprimate în scris sub forma clauzelor contractuale.

Ar trebui să țineți cont de faptul că, cu anumite drepturi de autor, chiar dacă creatorul vinde drepturile de autor, în activitate el va mai avea drepturi morale. Acest lucru înseamnă că, de exemplu, creatorul va mai avea dreptul de a fi identificat ca autor și să se opună la orice tratament defavorabil creației sale.

Drepturile morale nu pot fi transferate sau „atribuite”, un creator are unicul drept de a renunța la aceste drepturi.

 
 
Termene şi condiţiiAflă mai multe despre înregistrare 2017 © CRS • Copyright Romanian Services